A Csoóri Sándor Program 2022. évben kapott támogatásával kitűzött céljainkat sikerült elérnünk.

2023. júl. 31.

Nagy sikerrel zajlottak a jubileumi programjaink, amibe rengeteg régi táncosunk is becsatlakozott. Kiállítás, feladatmegoldó- és rajzpályázat, 50. jubileumi gálaműsor (kétszer teltházas), fogadás. Közel 50 régi táncosunk lépett fel velünk a legelső generációtól a legfiatalabbakig. Több mint fél évig tartottak a felkészülési próbák, heti gyakorisággal. Sokan nézőként vettek részt a műsorokon. Összehozta a jubileum a múltat és a jelent, hogy példát mutasson a jövő generációjának. A programokat komoly sajtóvisszhang övezte.

Csoportjaink sok szűkebb és tágabb közösségépítő programon vehettek részt: fellépések, táncházak, nyílt órák, karácsonyi ajándékozás. Év végén két szintén teltházas gálaműsorral adtunk számot a tanultakról, ahol minden csoportunk több koreográfiával is bemutatkozott.

Nyári néptánc táboraink is hatalmas sikerrel zajlottak, 160 gyermeknek szerveztünk élményekben gazdag programokat. A dégi táborban a szakmai programok mellett kézműves foglalkozásokra, énektanulásra, sportjátékokra került sor 110 ifjú táncos részvételével. Szívmelengető látvány volt, amikor kicsik és nagyok együtt járták a táncot minden este a táncházban, hatalmas barátságok köttettek a különféle évfolyamok között is. A kicsik előtt példaként állnak a nagyok. Szintén sok-sok örömöt hozott a napközis néptánc tábor, ahol 50, többségében 1-2. osztályos kis táncossal foglalkoztunk: néptánc, népi ének, vetélkedők, kézműves foglalkozás, sportverseny. A néptánc táborok hatalmas haszna egyrészt a szabadidő hasznos eltöltése, másrészt a korosztályok kapcsolódása egymáshoz. Ezt bizonyítja az is, hogy jelenlegi felsős, illetve középiskolás táncosaink is önzetlenül jönnek segíteni. Többen a néptánc pedagógus pályán gondolkodnak.

Újdonság volt idén, első alkalommal szerveztük meg az iskolai szólótánc bemutatót. Két célja volt, az egyik a tehetséggondozás, a másik a szülőkkel való közvetlen kapcsolat erősítése. Hálásan köszönték a rendezvényt, hogy láthatták gyermekeiket önfeledten táncolni kicsit közelebbről, mint a színpad.

Nagy megtiszteltetés, hogy az Európa Kulturális Fővárosa keretében mi is több programon hozzájárulhatunk Veszprém és a régió néptánc életének, közösségi programjainak sikeréhez.

Immár hagyományosan hívnak bennünket évente két alkalommal is az idősek otthonaiba. Az idős emberek nagy szeretettel várják és fogadják csoportjainkat, akik emiatt egyre elfogadóbbak lettek az idős, beteg emberekkel.

A pályázati időtartam alatt kiváló kapcsolatot építettünk ki két zenekarral is, akik a gálaműsorokon vagy a táncházakban húzták a talpalávalót. A sajtó minden programunkról beszámolt. A szülőkkel való kapcsolatunk tovább épült, egyre jobban látják a néptánc fejlesztő- és közösségszervező hatását.

Hálásan köszönjük a támogatást, bízunk benne, hogy a következő évben is ilyen gazdag programokat tudunk létrehozni.