Beiskolázás

„Kicsiny kis fényemmel világítani fogok”…

Ezt a fényt szeretnénk eljuttatni mindenkihez, akik ellátogatnak hozzánk, hogy úgy érezhessék, a mi kis közösségünk befogadja őket.
Amint itt van az ősz, indulnak az OVIS programjaink.

Saját iskolám, a Szilágyi Keresztény Iskola nagyon sokat tett minden évben azért, hogy kellőképpen megismertesse magát és az itt folyó munkát a közvéleménnyel.
Mielőtt a szülők a Szilágyi Keresztény Iskolára, azok tanítóira bízzák legféltettebb kincseiket, a gyermeküket, már kialakult bennük a bizalom irántunk. A beíratás előtt magas kockázattal néznek szembe, hisz az iskolát nem lehet csak úgy „kipróbálni”. Ezért is alakult ki az, hogy nagyon bíznak ismerőseik véleményében, akiknek már hozzánk járnak csemetéik.
A Szilágyi iskola közössége olyan bizonyítékokat szeretne nyújtani az óvodásoknak és szüleiknek szervezett programjainkon, ami növeli a szülőkben a bizalmat az intézményünk iránt. Nehéz feladat ez a mai világban, de mi nem állunk be az egymásra licitálók sorába, igyekszünk egyediek lenni és maradni.
Iskolánk missziója válasz ad azoknak, akik keresik a helyüket felgyorsult világunkban: a Szilágyi iskola sokszínűsége, magas színvonalú oktatása várja mindazokat, akik nyitottak a keresztény értékek iránt, biztonságban szeretnék tudni gyermekük lelki nevelését, szellemi kiművelését.
A legfontosabb napjainkban a személyes törődés, a rohanó világban az odafigyelés. Van egy közösség, mely feltétel nélkül befogad úgy, hogy közben nevel, utat mutat és átszövi mindennapjainkat. Ez a Szilágyi iskola!
Az ovis szülőkben iskolaválasztás előtt sok kérdés merül fel: milyen az oktatás minősége, milyen az iskola légköre, az ott folyó oktató-nevelő munka színvonala, továbbtanulási lehetőségek, milyen a tanár-diák viszony, milyen az iskola hírneve?
Minden évben ősszel indulnak óvodásoknak szóló programjaink, ahol iskolánk profilját igyekszünk ismertté tenni Apróknak szervezett programjainkon.

A Szilágyi iskola neve is tükrözi sokszínűségét: keresztény iskolaként befogadjuk mindazokat, akik keresik útjukat és elfogadják az értékrendünket.

A művészetoktatást, azon belül a néptáncot megismerhetik a picik az Aprók tánca elnevezésű rendezvényeinken. Októberben a téma: őszi népszokások, játékok. A foglalkozást Vastag Richárd néptánc pedagógus vezeti fergeteges hangulatban Ezt a profilunkat mutatjuk meg egy interaktív mesejáték kertében is, melyhez kézműves foglalkozás és táncház is kapcsolódik. Hogy melyik mese aktív résztvevői lehetnek a gyerekek, de még a szülők is, az legyen titok.

Egy népszerű természetismereti levelezős vetélkedőt is útjára indítottunk abból a megfontolásból, hogy örökös öko iskola vagyunk. A versenyt két fordulósra terveztük, melyhez egy rajzpályázat is kapcsolódik. Évről-évre több kisgyermek kapcsolódott felhívásunkhoz, ahol a környezettudatosságra, a természet szeretetére és védelmére próbáltuk irányítani a lurkók figyelmét. A leglelkesebb létszámban részt vevő óvoda májusban egy tihanyi kirándulást nyert túravezetővel a Belső-tó körül.
Rendezvényünk védnöke több alkalommal Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt.

Természetismereti vetélkedő-díjkiosztó ünnepség

A sportos oldal sem maradhat el: egy izgalmas délutánon vehetnek részt a pindurok, ahol minden a mozgás öröméről, a sportról szól.

Mikulás focikupa

(Forrás:Veol.hu Napló online oldalról)

Tanítóink lelkiismeretes munkájának köszönhetően nálunk mindig barátságos a légkör, erre a hétköznapokon is törekszünk. Gyakran kapjuk a következő visszajelzéseket a hozzánk érkező szülőktől: „a Szilágyi emberséges”, „családbarát iskola”, itt burokban nevelik a gyerekeket”. Ez bennünket is megerősít.
Honlapunkon a részletes programok nyomon követhetők, ajánljuk őket szeretettel.

Barabás Andrea
alsó tagozatos intézményvezető-helyettes

Küldetésünk

A Szilágyi iskola sokszínűsége, magas színvonalú oktatása várja mindazokat, akik nyitottak a keresztény értékek iránt, biztonságban szeretnék tudni gyermekük lelki nevelését, szellemi kiművelését.
A legfontosabb napjainkban a személyes törődés, a rohanó világban az odafigyelés. Van egy közösség, mely feltétel nélkül befogad úgy, hogy közben nevel, utat mutat és átszövi mindennapjainkat. Ez a Szilágyi iskola!

Nevelési céljaink:

Szeretettel, türelemmel biztos alapot kell teremteni a tantárgyak megszerettetéséhez, tanulásához. Rendszeresen dicsérjük, motiváljuk a gyermeket a további ismeretek megszerzésére. Nevelési célunk a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, nyitottság, fogékonyság, őszinteség kialakítása. Célunk, hogy a gyermek jól érezze magát az osztályban. Az iskolában alakítson ki közvetlen kapcsolatot társaival, bízzon tanáraiban, legyen tisztelettudó, udvarias, őszinte nevelővel és társaival. Alakuljon ki benne egy természetes fogékonyság és nyitottság a világra, az új ismeretek megszerzésére.