„A könyvtár hőse” verseny eredményhirdetése

2022. jún. 2.

A 2021/22-es tanév elején került meghirdetésre iskolánkban „A könyvtár hőse” verseny. A kiírás így szólt: legyél te az, aki a legtöbb könyvet olvassa ki az iskolai könyvtárból a tanév végéig! Nyerd el a könyvtár hőse címet és a vele járó ajándékot!

Nos, eljött az év vége, így ideje volt elővenni a kölcsönző füzeteket, és megszámolni, hogy ki hány darab könyvet olvasott ki év eleje óta.

A legaktívabbak a 4.A és 4.B osztályos diákok voltak, így a számolás náluk indult meg. Holtverseny alakult ki, hiszen mindkét osztályban találtam 1-1 gyerkőcöt, aki ugyanannyi könyvet olvasott el, szám szerint 30-at!

Így holtversenyben nyert a 4.A-ból Mészáros Csenge, és a 4.B-ből Zsöllei Lili! Csenge kedvenc könyve A világ legrosszabb gyereke lett a vicces története miatt. Lilinek pedig a Tündérboszorkány tetszett a legjobban, mert felbukkan a könyvtár a lapok között.

A gyerekek heti, de sokszor napi látogatói voltak iskolánk könyvtárának!  Reméljük megmarad ez a jó szokásuk, és meg tudtam bennük erősíteni az olvasás és a könyvek iránti szeretetet és érdeklődést.

Molnárné Ambrus Melinda
könyvtáros