Családi nap a 4. b-ben

2022. szept. 19.

Osztályunk minden szeptember elején megszervezi hagyományos családi napját. Idén ez a nap szeptember 3-ra esett, amikor Óbudaváron ismét sikerült közösségi élménnyel kezdenünk a tanévet.

Miért szeretjük ezeket az alkalmakat?

Mert:

  • Hálát adhatunk azért, hogy – az iskolán keresztül- keresztény közösség tagjai lehetünk.
  • Megtapasztalhatjuk a közös imádság erejét.
  • Lehetőségünk van mélyebben megismerni egymást: a beszélgetéseink során megoszthatjuk örömeinket, nehézségeinket, adhatunk és fogadhatunk tanácsokat bizonytalan élethelyzeteinkre, megvitathatjuk az élet nagy kérdéseit, segíthetünk egymásnak gyakorlati dolgokban is.
  • Hozzánk közeli, szép helyeket fedezhetünk fel, ahol esetleg még sosem jártunk. Rácsodálkozhatunk a bennünket körülvevő természet szépségére.
  • Része lehet a napunknak a kikapcsolódás a mindennapok forgatagából, az egymásra figyelés, az önfeledt játék.

Az idei családi napot Óbudaváron, a Szent Márton Pihenőparkban töltöttük. Közös imádság után megismerkedtünk a település történetével, nevezetességeivel, a védőszent: Szent Márton életével. Majd csapatokba szerveződtünk, melyhez a tanult Árpád-házi szentek voltak segítségünkre. Elindult az akadályverseny, amelyben 4-5 család alkotott egy csapatot. A túraút a Kossuth-kilátóhoz vezetett, amely során nemcsak testünket, hanem értelmünket is edzettük. Az erdei tornapálya gyakorlatai után nagy hasznát vettük a megszerzett tudásnak az Óbudavár-totóban. Puzzle-ben kiraktuk a Kossuth-kilátót a legnagyobb ellenszélben is. Végig barangoltuk a Vulkán-tanösvényt, majd felkapaszkodva a Halom-hegy csúcsára gyönyörködhettünk a Nivegy-völgy páratlan kilátásában. Délben mindenkinek jólesett a batyuban hozott ebéd, és az egymással megosztott sok finom sütemény. A délelőtti akadályverseny eredményhirdetése után a délutánt a gyerekek sorversenyekkel, játékkal; a felnőttek kötetlen beszélgetéssel folytatták.

Jó volt együtt lenni!

Hálásak vagyunk a Jóistennek a szép időért, és azért, hogy közösségre hívott bennünket; a tanítóinknak és a fiataljainknak a szervezésért; az édesanyáknak a sütésért, főzésért; az apukáknak az odajutásért és az óvó-védő szerepükért; a gyermekeknek a jókedvért.

Biztatjuk a családokat: Ne hagyjátok elveszni a közösségben rejlő értéket, legyetek önszerveződők!

A 4. b osztály családos közössége