Állatok világnapja iskolánkban

2022. okt. 24.

Október 4. az Állatok világnapja,  amit iskolánkban okt. 15-én tartottunk meg. Ilyenkor a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal, Assisi Szent Ferenc életével. A gyerekek különböző játékos feladatokon, vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Délelőtt folyamán 1. és 2. osztályos gyermekeknek, a kisépület udvarán, kutyabemutatót tartott Szántó István, az Alfadog Kutyaiskola vezetője.

A diákok először megismerkedhettek a kutyafajtákkal, az állattartás fontosabb dolgaival, pl. mit ehetnek,mit nem ehetnek a kutyusok. Mikor és miért kell állatorvoshoz vinni a kedvencünket. Hogyan kell egy kutyát sétáltatni, illetve ha az utcán meg szeretnénk simogatni egy idegen kutyát, hogyan kell viselkedni, mit kell kérdezni a kutya gazdájától.

Elméleti rész után, amiben a gyermekek remekeltek, egy látványos bemutató következett. A kutyusok bemutatták, a diákok segítségével, hogy mit is tudnak, hogyan kerülnek ki akadályokat, hullahopp karikákon hogyan ugranak át, tanulók és tanárok  lába alatt, hogyan kúsznak. A sok, lelkes gyermek ellenére sem figyeltek a gyerekbarát kutyusok a gazdájukon kívül másra.

Tanulók örömére a bemutató végén, aki akarta, meg is simogathatta a kutyákat.

Ezen a napon vidáman, élményekkel teli gyermekek mentek haza az iskolánkból.

Kiszlingerné Szántó Diána
Tanító