Nagyböjti lelki nap

2023. márc. 13.

Idén márc. 9-én szerveztük meg iskolánk nagyböjti lelki napját, tartalmas és gazdag programokkal.

Alsós tanulóink számára keresztutat, kézműves foglalkozást szerveztünk. Bábelőadást tartott a Palánta Bábmisszió, a 3. osztályosok számára pedig Erzsébet nővér.

Felsős tanulóink programjait évfolyamonként szerveztük meg: az 5-6. évfolyammal a Jézus Szíve nővérei foglalkoztak. A 7. évfolyam három nagyszerű, megrázó és felemelő témában hallhatott remek előadásokat: Leitner Veronika Bódi Magdi vértanúságáról, Tamási József atya a Torinói lepelről és Mária jelenésekről számolt be. A 8. osztályosok a társas kapcsolati kultúra keresztény szemléletű megközelítésével ismerkedtek meg.

A lelki nap tanulói részét szentmisével ill. evangélikus és református istentisztelettel zártuk. A szentmisét Csernai Balázs atya és Tamási József atya celebrálták.

A délután nevelői lelki nappal folytatódott, iskolánk közösségi termében. A lelkigyakorlatos elmélkedést Janka Ferenc atya vezette.

E felemelő nap lelki ajándékai még napokig elkísértek bennünket.

Ezúton is köszönjük a főtisztelendő atyák ill. nővérek, és kedves vendégeink munkáját. Balázs atya tanítását és segítségét. A hittan munkaközösség szervezését.

Istennek legyen hála!