Néptánc tábor – Dég – 2023

2023. jún. 25.

A Szilágyi Táncegyüttes 107 táncosa  – kicsiktől a nagyokig – ismét fergeteges hangulatú táborban volt június 19-től 22-ig Dégen, ahova szinte már hazajárunk. Négy csoportban, 2-2 néptáncoktatóval mezőföldi, felvidéki, felcsíki és szilágysági táncokkal ismerkedtek a gyerekek. A napi programokat kézműves foglalkozások, kvízjáték, énektanulás, sportjátékok színesítették. Természetesen a medence sem maradhatott ki, hiszen a 30 fok feletti kánikulában mindenkinek jólesett a strandolás. A finom ételek és a jégkrém is emelték a hangulatot. Esténként a táncházban ropta mindenki fáradhatatlanul, utolsó este zenekarral. Izgalmas volt a közös meccsnézés, a Ki mit tud?, és utolsó nap a „pacalicit” is.

Hatalmas öröm volt megtapasztalni a jókedvet, a barátkozásokat, a nagyok gondoskodó, segítő hozzáállását, a kicsiknek való példamutatást.

Köszönöm, hogy együtt tölthettük ezt a pár napot egy programokban gazdag tanév levezetéseként. Köszönetem szeretném kifejezni pedagógus kollégáimnak is, akik mindent megtettek, hogy a gyerekek élményekkel menjenek haza: Molnárné Tóth Erzsébet, Nagy Kinga, Sipos Dániel, Vastag Richárd, Vetzl-Szerencsi Noémi.

2023. június 22.

Nagy Marianna

művészeti intézményegység-vezető