„A könyv híd, a könyvtár összeköt”- országos szakmai elismerés

2023. okt. 6.

Iskolánk tanítója , Sebestyénné Siki Eliza az Eötvös Károly Megyei Könyvtár felterjeztésére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban 2023. okt. 2-án a „Hídépítők – A könyv híd, a könyvtár összeköt” szakmai konferencia keretében az  országos elismerést kapott. Az oklevéllel a gyermekek olvasóvá neveléséért, a könyvtár népszerűsítéséért tett kiemelkedő pedagógusi munkát díjazták. 

Az elismerést a következő tevékenységekért kapta: hosszú ideje rendszeresen ellátogat tanítványaival a gyermekkönyvtárba, hogy megismertesse a könyvtár alapszolgáltatásaival a gyerekeket. A tanítás, a nevelőmunka iránti felelősségérzete és elköteleződése ad egy olyan biztos és szilárd alapot, amely hidat képez az iskola és a gyermekkönyvtár között.

 Eliza pedagógiai munkája során a szövegértés fejlesztése, az értő olvasás elsajátíttatása mellett úgy gondolja, hogy azok a gyerekek tudnak jól olvasni, akik sokat olvasnak. Az olvasás megszerettetéséhez elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy a gyerekek eleven „érzékeléskapcsolatban” legyenek a könyvek birodalmával, a könyvtárral.

Osztályának tanulói valamennyien aktív beiratkozott olvasói a gyermekkönyvtárnak, akik havi rendszerességgel több könyvet is kölcsönöznek. A gyerekek mindig szívesen jönnek, jól érzik magukat, otthonosan mozognak a gyermekrészlegen. Sokan a tanulók közül a közösen szervezett könyvtári órákon kívül is ellátogatnak szüleikkel, testvéreikkel a gyermekkönyvtárba, sőt többen közülük rendszeresen részt vesznek egyéb szabadidős programunkon is (nyári tábor, hétpróbák, kézműves foglalkozások.

Elismeréséhez szívből gratulálunk! Büszkék vagyunk kollégánkra!

Barabás Andrea
alsó tagozatos igazgató-helyettes