Olvasónapló kiállítás, avagy a könyvélmény összeköt

2023. okt. 19.

Az alsó tagozatunk tanulóinak kreatív olvasónaplóiból készítettünk kiállítást iskolánk könyvtárában. A gyerekek a tanítók által adott nyári könyvajánlóból maguk dönthették el melyik regényt választják, és azt elolvasva, milyen módon örökítik meg olvasmányélményüket.

Élménydoboz vagy lapbook vagy a hagyományos olvasónapló formából választhattak. Sok kreatív alkotás született, amit együtt kiállítva, minden alsós osztály megtekinthetett.  A gyerekek a kíváncsiságukat oltva belelapozhattak a feldolgozott könyvekbe és kézbe véve megcsodálhatták az társaik alkotásait. Bemutatásra kerültek a klasszikus gyermekirodalom remekei, mint Mazsola és Tádé, Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme, valamint a mai magyar irodalmat képviselve Nyulász Péter Helka, Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány, Berg Judit: Rumini stb.  kedvelt regényei.

Reméljük, tanítványaink egymás munkáinak megtekintésével kedvet kaptak a további olvasáshoz! Ezzel a programmal is felhívtuk tanítványaink figyelmét az olvasásra, mint élményre, feltöltődési lehetőségre, amit beépítve a mindennapi életünkbe, a lelki egészségüket szolgálja.

A kiállítás létrejöttét köszönjük lelkes tanítványainknak, az őket ösztönző tanítóknak, és a támogató szülőknek!

Veszprém 2023. okt. 17.

Sebestyénné Siki Eliza tanító