Sítábor 2024

2024. jan. 31.

Az idei évben is megszerveztük hagyományossá vált sítáborunkat. Közel 50 fővel utaztunk január 21-én az ausztriai Praebicl-be, ahol sok sípálya várt ránk.

A szállásunk az ALPENSTERN hotelben volt. Tavaly is szálltunk meg, ezért már nagyon vártak minket. Az első nap délután felpróbáltuk a szerelést, mindenki izgatottan várta, hogy végre kipróbálhassa vagy folytathassa a síelést.

Az első nap napsütéses idő várt ránk! Nagy izgalommal indultunk a sípályákra. Három csoportot alakítottunk ki, haladó, közép-haladó és a kezdő. A kezdő csoport izgalma volt a legnagyobb, hiszen ők most síelnek először, most csatoltak fel életükbe először sílécet, most nyomta először a sípcsontjukat a bakancs. Volt, aki azt gondolta, hogy Ő többet biztos nem jön síelni, egészen addig, amíg meg nem érezte, hogy milyen lesiklani a pályán esés nélkül. Hétfő délutánra már mindenki begyűjtötte az első sikerélményeit és nagyon várta már a következő napot. Kedden az időjárás és a hegy másik arcát mutatta meg nekünk. Esett a hó, fújt a szél, de mi nem riadtunk vissza, várt minket a sípálya!

Délutánra már a kezdő csoportból szinte mindenki kipróbálhatta a haladó pályát és nagyon ügyesen vették az akadályokat!

Nagyon elfáradt mindenki estére, de a közös játék: versenyek, a sakk, a kártya nem maradhatott el.

A 3. nap újra napfényes síelés várt ránk. A gyerekek olyan ügyesek voltak, hogy mindenki le tudott jönni a nagyobb pályán és a legtöbben a következő nagy pályát is kipróbálták. Természetesen a haladó csoport Gergő bácsi vezetésével a nagyobb pályákat próbálta ki mind 3 nap.

Nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap és élményekkel gazdagon indultunk haza. Köszönjük a szervezést Tóth Zsuzsa tanárnőnek, a sok segítséget Vati Gergő tanár úrnak és reméljük, hogy jövőre is lesz SZILÁGYIS SÍTÁBOR, hogy még több  kisdiáknak tudjunk síelős élményeket adni!

Varga Tünde