Iskolai sportnap a Szilágyiban

2024. jún. 24.

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy évvégén fesztivál szerű sportnapot szervezünk a gyerekeknek. Az idei tanévben június 19-én volt a sportnapunk. Külön szerveztük meg az alsó tagozatosoknak és a felső tagozatosoknak. A felsősöknél külön-külön sportolhattak az-5-6. és a 7-8.évfolyamos gyerekek. Az alsósok Veszprém legszebb részsén a Kolostorok ás Kertekben sportolhattak, míg a felsősősök a tornacsarnokban.

A fesztivál élményközpontú sportfoglalkozás volt, ahol kontrollált versenyhelyzet kialakítása történt, ahol nem alkalmaztunk eredményszámítást, ezzel a tanulásra, részvételre és a tapasztalatszerzésre helyeztük a hangsúlyt. A fesztiválok célja, hogy a részt vevő tanulók, változatos környezetben, játékos formában tanulják, gyakorolják az alapvető mozgáskészségeket, sportági előkészítő mozgásokat.

A fesztiválon egy időben több, mint 80 diák sportolt, és élvezte a sport nyújtotta örömöket és pozitív játékélményeket szerzett. A gyerekeket véletlenszerűen 8 csapatba soroltuk. A fesztiválon multisport tartalmak jelentek meg az állomásokon.  A tornacsarnokban 8 állomással rendelkező pályát alakítottunk ki. Mindegyik állomáson 8 percet töltöttek a gyerekek feladatmegoldással. A sportfoglalkozást közös, zenés bemelegítéssel kezdtük. Majd utána indulhatott a játék, amelyet zenével indítottuk, és a zene elhallgatása jelezte a feladatok végét. A csoportok meghatározott sorrendben haladtak az állomások között, minden csoport minden állomást egyszer teljesített. A gyerekek több, mint egy órát sportoltak folyamatosan és mindenki nagyon jól érezte magát a nagy meleg ellenére is.

Az 5-6.évfolyamosok fesztiválján a 7.évfolyams diákok voltak a segítők és ők segítettek kialakítani az állomásokat is. Az alsó tagozatos  fesztiválon és a  7-8.évfolyamos gyerekeknél a pedagógus kollégák segítettek, hogy betekintést nyerjenek ők is a fesztiválok világába.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat. Minden gyerek a pecsétgyűjtő füzetbe az állomások teljesítéséért járó pecséteket!

A III. korcsoportos  labdarúgó csapatunk a Kadnár Lajos emléktornán képviselte iskolánkat ezen a napon. Izgalmas mérkőzéseket játszottak és végül az 1. helyezést értek el. A torna legjobb játékosa Sánta Gergő 7.b osztályos tanuló lett.

A csapat tagjai: Németi Ábel 5.b; Pozsgai Attila 5.b, Bényi Péter 5.a; Palotai Nándor 5.a; Szilágyi Gergely, Grósz Krisztián, Csőgör Lóránt 6.b és Sánta Gergő 7.b  edző: Varga Tamás

2024.06.20.

Varga Tünde